Menu
Your Cart

Informații importante despre magneți

Următoarele trebuie luate în considerare atunci când utilizați, instalați și lucrați cu magneți:

1. Magneții trebuie depozitați într-un loc uscat la temperatura camerei, în ambalajul de siguranță, închis!

2. Persoanele cu PACEMAKER trebuie să se abțină de la utilizarea magneților, dispozitivelor și sistemelor magnetice. Dacă utilizarea sau abordarea unor astfel de dispozitive este esențială, vă rugăm să vă consultați medicul pentru a evita eventualele accidente!

3. Magneții permanenți nu sunt jucării, copiii îi pot folosi doar sub supravegherea părinților! Magnetul nu poate fi folosit ca o jucărie. Aveți grijă deosebită pentru a nu lăsa magneții la îndemâna copiilor. Magneții care au ajuns în tractul intestinal pot provoca leziuni interne grave, magneții nu sunt recomandați copiilor sub 10 ani!

4. În unele cazuri, protecția suprafeței magneților poate provoca alergii la metale, iar aceștia pot provoca reacții alergice la cei sensibili la materialele metalice.

5. Dispozitivele magnetice, magneții elementari, pot exercita o forță atractivă chiar și de la o distanță considerabilă, cu magneți mari acest lucru crește riscul de răniri și accidente.

6. Magneții permanenți sunt materiale dure, fragile, casante, atunci când se ciocnesc, multe bucăți ascuțite, mici de așchii se pot rupe, ceea ce crește riscul de accidente. Purtați întotdeauna echipament de protecție adecvat (mănuși, ochelari de protecție, husă de praf etc.) când lucrați cu magneți!

7. Magneții permanenți sunt înconjurați pe toate părțile de un câmp magnetic, care poate afecta echipamentele electronice și mecanice sensibile și poate influența rezultatele măsurătorilor.

8. Câmpurile magnetice pot afecta negativ computerele, monitoare, discuri, carduri de credit, alte suporturi de date care funcționează pe principiul magnetic și dispozitivele care funcționează pe principiul magnetic (de exemplu: contor electric, contor de gaz, contor de apă, transformatoare), deci magneți permanenți trebuie ținute la o distanță suficientă de ele pentru a le păstra

Influența echipamentelor de măsurare a consumului se pedepsește prin lege, nu așezați magnetul pe contorul de consum sau alte echipamente care funcționează pe principiul magnetic, chiar și ca test, deoarece poate provoca deteriorarea permanentă a funcționării acestora!

9. La transportul magneților pe calea aerului trebuie luate în considerare reglementările IATA. Ambalajul magneților trebuie rezolvat în așa fel încât câmpul magnetic să nu traverseze peretele ambalajului.

10. Nu încercați să lucrați la magneți într-un mediu exploziv, nu inhalați praful generat în timpul lucrului lor sau părțile mai mici!

11. În cazul magneților care necesită protecție a suprafeței, protecția suprafeței deteriorată poate duce la coroziune. Magneții trebuie depozitați într-un loc uscat.

12. Magneții permanenți nu trebuie plasați într-un mediu radioactiv, magneții cu pământuri rare sunt explozivi în mediu radioactiv!

13. Țineți cont întotdeauna de temperatura maximă de lucru atunci când lucrați cu magneți, la temperaturi peste temperatura de lucru, proprietățile magnetice ale magneților scad.

Întrebări frecvente, informații importante

- EUROMAGNET SRL nu își asumă nicio responsabilitate pentru daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare a magneților. Vă rugăm să citiți cu atenție instrucțiunile de prevenire a accidentelor și alte informații înainte de a lucra cu magneți!

- Magneții sunt materiale fragile, casante și, datorită durității lor, se pot rupe sau crăpa cu ușurință dacă sunt folosiți necorespunzător. Nu lăsați niciodată magneții prea aproape unul de celălalt, deoarece se pot ciocni și se pot rupe cu ușurință, iar magneții care se ciocnesc în acest fel pot provoca cu ușurință răni dacă crăpăturile zboară. Purtați întotdeauna ochelari de protecție și mănuși!

- Magneții nu sunt potriviti ca jucării pentru copii, nu lăsați niciodată copilul nesupravegheat cu magneții, deoarece există riscul ca copiii să introducă magneții în priză sau să îi înghită. Magneții înghițiți pot provoca leziuni interne grave dacă se blochează în intestine, așa că magnetul nu este recomandat copiilor sub 14 ani!

- Magneții reprezintă un pericol pentru echipamentele electronice , cardurile de credit și suporturile de date. Nu așezați niciodată magneți în imediata apropiere a acestora. Un magnet mai mare poate interfera și cu dispozitivele stimulatoare cardiace – în caz de îndoială, fiți foarte atenți.Magneții pot provoca cu ușurință vânătăi, așa că se recomandă utilizarea echipamentului de protecție adecvat. Asigurați-vă întotdeauna că plasați magneții la o distanță suficientă unul de celălalt.

- Capacul stratului superior nichelat se poate rupe sau rupe chiar și în cazul utilizării regulate. Magneții sunt de obicei acoperiți cu un strat gros de nichel, aur sau argint, dar atunci când magneții se ciocnesc în mod repetat, presiunea la punctul de conectare este mare, ceea ce duce inevitabil la dispariția, uzura sau despicarea stratului. Prin urmare, magneții mai mari ar trebui să fie separați unul de celălalt cu carton, polistiren, lemn sau hârtie moale și nu trebuie ținuți pe o suprafață metalică mult timp.

- Nu încercați să tăiați sau să găuriți magneții în nicio circumstanță, deoarece magneții se pot rupe. Magneții pot fi prelucrați numai cu unelte diamantate speciale și răcire continuă. Țineți magneții departe de flăcări deschise și căldură. (La temperaturi peste 80 de grade, magneții de neodim (seria N) își pierd rapid magnetismul.)

- Majoritatea supermagneților sunt placați cu nichel. Alergia la nichel este o boală foarte frecventă, este foarte ușor să o faci dacă o persoană intră în contact permanent cu obiecte care conțin nichel. În cele mai multe cazuri, aceste reacții alergice apar atunci când o persoană poartă bijuterii care conțin nichel sau intră în contact permanent cu un obiect placat cu nichel. Dacă aveți o alergie la nichel, evitați contactul prelungit cu aceste articole.

Lexicon magnetic

VERSIUNEA PRINTABILA